دودى
عدد الرسائل : 306 العمر : 34 تاريخ التسجيل : 14/12/2008
| موضوع: ملوخية بالارانب الجمعة 13 فبراير 2009, 8:03 pm | |
| ملوخية بالارانب المقادير: 1 أرنب مغسول ومقطع 1 كيس ملوخية مرقه حبهان + مستكه + ورق لورا 2 ملعقه صغيرة ثوم 2 ملعقه كبيرة زبد 2 ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
الطريقه: - يسلق الأرنب فى 2 لتر مياه مضاف إليه الحبهان + المستكه + ورق اللورا والملح والفلفل الأبيض. - ثم نأخذ مقدار 2\1 لتر مرقه لعمل الملوخية. نضع المرقه فى ايناء على النار وعندما يبدأ الغليان نضع الملوخية وعندما تبدأ فى الغليان مره أخرى ننزل عليها التقليه وهى عبارة عن الثوم والكسبرة فى طاسه محمره بالزبد. - وعندما تاخد اللون الذهبي توضع مع الملوخية. - يتم تحمير قطع الأرانب فى الزبد وتقدم. | |
|
Admin Admin
عدد الرسائل : 450 العمر : 34 تاريخ التسجيل : 25/09/2008
| موضوع: رد: ملوخية بالارانب الأحد 15 فبراير 2009, 1:10 am | |
| تعليق على رق اللورا اللى ورد أسمه فى وصفة تحضير الملوخية بالأرانب علشان واحد صاحبى سألنى عليها فقلت بالمرة أكتبها على المنتدى للأعضاء الكرام ورق اللورا SWEET BAY LEAF
من اسمائه ايضا: ورق الغار و ورق موسى هو ورق شجرى جاف له رائحة مميزة يستخدم فى وجبات الطعام المتنوعة كالأسماك والدواجن والشوربة بانواعها وغيره عرف ورق اللورا او اللورى منذ عهد الرومان واليونانين القدماء وكان يستخدم لصنع اكاليل لتتويج الامبراطور المنتصر | |
|